Protsess

Me toodame võid nii, nagu seda toodeti 100 ja 200 aastat tagasi.

See on seemnete ja pähklite lihtne mehaaniline pressimine.

Aja jooksul on muutunud seadmed ja materjalid kuid eesmärk – maheõli tootmine – on jäänud samaks:

  • Õli ei kuumutata pressimise ajal, see jääb toatemperatuurile. Tegelikult, kui seda kuumutatakse üle 45 kraadi, eriti
    llinad seemnedToimub polüküllastumata rasvhapete ja osa vitamiinide lagunemine, samuti valkude koagulatsioon
    (denaturatsioon).

  • õli ei puutu kuskil metalliga kokku, seega ei oksüdeeru. Lõppude lõpuks on metall on oksüdatiivsete protsesside
    katalüsaatormis tähendab, et see oksüdeerib õli.

Seepärast on õli säilinudаSellel on kõik tervisele kasulikud omadused, kõik kasulikud mineraalid ja vitamiinid.
Praktikas toimub õli pressimine järgmiselt oomal moel:

1. Seemned pannakse filterkangast kotti ja asetatakse väikestes tünnides hüdraulilise pressi alla.

2. Kõrge rõhu all hakkab press aeglaselt, tilkhaaval õli seemnetest välja pigistama.

Kasutatavad seadmed ja materjalid:

1. Hüdrauliline press, mille võimsus on 54 tonni. Tootmises on 18 pressi.

2. Tünnid seemnete jaoks on valmistatud kaprolonist, see on kaasaegne inertne materjal, mida kasutatakse meditsiinitööstuses. See ei ima lõhnu ja vedelikke.

3. Toiduainetööstuse filterkangas.

Üks tünn mahutab 2 kg seemneid või pähkleid ja õli pressimine kestab 4–24 tundi.

Nagu näete, nõuab see töö kannatlikkust ja aega. Õli hakkame pressima ainult pärast tellimuse esitamist, seega kliendile müüakse värskelt pressitud õli.