Protsess

Me valmistame õli nii, nagu seda tehti 100 ja 200 aastat tagasi.
See on lihtne mehhaaniline seemnete ja pähklite pressimine.
Muidugi on tehnika ja materjalid ajaga muutunud – need on nüüd kaasaegsemad ja
kvaliteetsemad.
Kuid põhimõte on jäänud samaks: toota ehtsat, elavat õli, mis säilitab kõik
looduslikud omadused.


Kogu protsess näeb välja järgmiselt:

1. Seemned puistatakse filtreerivast kangast kotikesse. Kotike asetatakse väikesesse vaati. Vaat asetatakse hüdraulilise pressi alla.

2. Kõrge rõhu all hakkab press aeglaselt, tilkhaaval õli seemnetest välja pigistama.

Sellise protsessi puhul:
  • me ei kuumuta seemneid ega pähkleid,
  • me ei kuumuta õli,
  • õli ei soojene tootmisprotsessi käigus – see jääb toatemperatuurile.

Miks see on oluline? Eriti linaseemne puhul põhjustab kuumutamine polüküllastumata rasvhapete ja teatud vitamiinide lagunemist ning valgustruktuuri muutumist (denaturatsiooni). Lisaks ei puutu meie õli mitte üheski tootmisetapis kokku metalliga. See hoiab ära oksüdeerumise, kuna metall on oksüdatsiooniprotsesside katalüsaator. Just tänu neile lihtsatele, kuid väga olulistele põhimõtetele on meie õli elav. Kõik mineraalid, vitamiinid ja kasulikud toitained, mille loodus on seemnetesse ja pähklitesse pannud, on meie õlis säilinud.

Kasutatavad seadmed ja materjalid:

1. Hüdrauliline press, mille võimsus on 54 tonni. Tootmises on 18 pressi.

2. Tünnid seemnete jaoks on valmistatud kaprolonist, see on kaasaegne inertne materjal, mida kasutatakse lennundustööstuses, meditsiinitööstuses, kosmosetööstuses ja toiduainetööstus. See ei ima lõhnu ja vedelikke.

3. Toiduainetööstuse filterkangas

Üks tünn mahutab 2 kg seemneid või pähkleid ja õli pressimine kestab 4–24 tundi.
Nagu näete, nõuab see töö kannatlikkust ja aega

Me alustame õli pressimist alles pärast teie tellimuse saamist. Seetõttu saab iga
klient alati spetsiaalselt talle värskelt pressitud elava õli.